đŸ› ïž Just nu pĂ„gĂ„r en större helrenovering hĂ€r. Om du hittar nĂ„got som inte fungerar som det ska fĂ„r du gĂ€rna höra av dig!

Skip to main content
profile pic
Anders Thoresson

Spara potentiellt intressanta tweets till Google Drive

| | | | | LĂ€stid: 2 minuter (1743 tecken)

SkÀrmdump frÄn IFTTT som visar möjliga kopplingar till Twitter.

Vi har redan konstaterat att det kan finnas anledning att följa twitter-konton frÄn RSS-lÀsaren: PÄ Twitter ligger fokus pÄ realtidskommunikation, medan en RSS-lÀsare Àr ett sÀtt att bromsa flödet och lÄta det vÀnta tills dess att du har tid att titta till det.

Men det Àr inte bara specifika konton som Àr intressanta pÄ Twitter. InnehÄll kan ocksÄ upptÀckas via hashtaggar eller andra sökningar, till exempel baserade pÄ platsen som de skrevs ifrÄn.

Att spara sökningar pÄ Twitter Àr ett sÀtt att enkelt göra om dem i framtiden. Ett annat sÀtt Àr att spara sjÀlva tweeten.

Ifttt kan hjÀlpa dig att göra just det. Ifttt Àr en tjÀnst som gör det möjligt att koppla ihop olika webbtjÀnster med varandra. Som Twitter med Google Drive.

Efter att ha skapat ett konto pĂ„ Ifttt och anslutit tjĂ€nsten till dina konton pĂ„ Twitter respektive Google Drive Ă€r det bara att börja bygga “Ifttt-regler”:

Det gÄr att göra listan lÄng. Och sÄ fort Ifttt hittar en tweet som matchar din bevakning sparas den som en ny rad i ett kalkylblad hos Google Drive. Sen kan du nÀr du har tid titta igenom dina kalkylblad pÄ Google Drive för att se om dÀr finns nÄgot som fÄngar ditt intresse.

Och om det Àr vÀldigt specifika saker du vill bevaka kan Ifttt ocksÄ skicka notifieringar till din mobiltelefon.


Det hÀr Àr ett inlÀgg i Ärets upplaga av #blogg100. Utmaningen handlar om att skriva ett blogginlÀgg varje dag under 100 dagar i strÀck, med start den första mars. Jag Àr med för första gÄngen och har bestÀmt mig för att skriva 100 inlÀgg som hjÀlper dig att anvÀnda din dator pÄ ett smartare sÀtt, för att bli mindre stressad och mer effektiv.

För att inte missa nÄgot av det jag skriver kan du prenumerera pÄ mejllistan hÀr nedan. Eller lÀgga till min webbplats i din RSS-lÀsare.

LÀnkar till alla mina tips hittar du hÀr.

[et_bloom_inline optin_id=optin_9]